Caleido: School voor anderstaligen krijgt eigen gezicht

Aan de Nagelerweg in Emmeloord en op de locatie in Balk bevindt zich een afdeling ISK (internationale schakelklas) welke onder het Zuyderzee Lyceum valt. Omdat dit echt om een apart onderdeel gaat en velen niet weten wat het precies inhoudt, was de wens groot om de locatie een eigen gezicht te geven.

Samen met een aantal fantastische medewerkers van deze school voor anderstaligen zijn wij de uitdaging aangegaan om dit totaalproject te realiseren. Van het verzinnen van de naam en het logo-ontwerp tot het uitrollen van de huisstijl in diverse online en offline uitingen. Het resultaat is een herkenbare, warme uitstraling die past bij de leerlingen en het onderwijs dat wordt geboden.

De naam Caleido is afgeleid van het woord caleidoscoop, een synoniem voor ‘samenstelling’ en ‘mengeling’. Het staat symbool voor verschillende aspecten die samen één geheel vormen. Dit verwijst naar de leerlingen met verschillende nationaliteiten en dus culturen, die samenkomen op deze school. Maar ook naar groei en ontwikkeling, het constant in beweging zijn.

Op deze school wordt een stevige basis geboden, waarmee de leerlingen zelfverzekerd en op het juiste niveau door kunnen stromen. De school is een veilige haven waar in harmonie met elkaar wordt gewerkt. Dit komt in vorm en kleur terug in het logo. De huisstijl is onder meer uitgewerkt in een kantoordrukwerk, rugtasjes, gevelreclame en een website. Een vernieuwende start van het schooljaar 2018-2019!

Caleido gevelbelettering

 

  • Klant
    Caleido
  • Skills
    Strategie, design, reclame, online, signing
  • Products
    Logo en huisstijl, drukwerk, relatiegeschenken, website, borden, stickers
  • Share